Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül 14, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Allahın kılıcı lâkabı ile tanınan kumandan Sahâbî.

Hâlid Bin Velid Allahın kılıcı lâkabı ile tanınan kumandan Sahâbî. Hâlid bin Velid, Kureyş arasında süvâriliği ve askerliği ile tanınırdı. Bedir ve Uhud savaşlarında henüz Müslüman olmadığından düşman birliklerinden birinin kumandanıydı. Hudeybiye’de de düşman tarafında idi.  Kardeşi Velid, Bedir’de esir edildi. Fidye karşılığında serbest bırakılıp, Mekke’ye dönünce, îmâna geldi ve tekrar Medîn e’ye döndü. Oradan, Hazret-i Hâlid bin Velid’in Müslüman olması için, teşvik edici mektuplar gönderdi. Resûlullah efendimiz de teşvik edici sözler söyledi. İslâma meyli arttı Hâlid bin Velid, Peygamber efendimizin sözlerini haber alınca, İslâma meyli arttı. Peygamberimizin yanına gitmek için hazırlandı. Bu durumu kendisi şöyle anlatıyor: 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın iste OSMANLI

Osmanlı’nın hayatı san’attır. Osmanlı neden batılılar gibi heykel dikmek yerine ebedî abideler dikmeyi seçti ? Çünkü Osmanlı, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düstûruyla hizmet aşkına yandı. Çünkü heykel dikmeyi, ne Hakk'a nede Halk'a hizmet olarak görmedi. Muhitini baştan başa çeşmelerle, kubbelerle, sebillerle, köprülerle, hanlarla, kervansarayla rla, aşhaneler, bimarhanelerle, Câmilerle, devâsa, şâheserlerle, san'at eserleriyle süsleyip, bunların bekası için vakıflar vücuda getirdi. Onun nazarında ebedileşmenin ölçüsü faydasız bir heykel yontmak değil, bir mâbede imza atmak, ya da insanlığın hayrına hizmet edecek bir medreseye kubbe çakmaktı. Özenle yontup her birini sanat şaheserine dönüştürdüğü mezar taşlarında bile ebediyet emelînin yansımaları açıkça görülür.

Cumhursuz bir Cumhurbaşkanı! Militer demokrasi

Mısır’da sadece darbeciler değil, Batı ve ABD de kaybetti.. İsrail kaybetti.. Suudi Arabistan ve Suriye de kaybetti!  10 Temmuz 2013…Eskiden yok idi, işbu rivayet yeni çıktı! Demokrasinin halksızını da, militer olanını da gördük! Bunlar darbeci de değil aslında; “Baltacılar”ın,ABD’deki Siyonist lobinin, İsrail’in, Siyonist çetenin arkasına saklanmış katiller sürüsü.. İnsan, “ekmel-i mahlûkat, eşref-i mahlûkat olarak yaratılmıştır”.Sonra bir bebekten bir katil üreten sistem  devreye girer, o insan denen canlı “belhum adal”a dönüşür. Hayvandan da aşağı olur. Artık gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpleri var hissetmez.. Mısır şu anda MOSSAD, CIA ve MI5 ajanlarının denetiminde yönetiliyor.. Tony Blair’i bile inandırmış Nobel ödüllü darbeci Baradey, “Mısır halkı demokrasi ile yönetilecek olgunlukta değildir” ve “askeri bir yönetim işbaşına gelmezse Mısır’da kaos ve karmaşa yaşanır” yani demokrasi dedikleri helvadan put, Mısır halkı gibi, Müslüman halklar için geçerli değil.

Adalet Bakanlığı’na şikâyet ederek “susturulmasını” istemiş...

  Çevik Bir    !!!! SUSTURUN ŞU AKİT'İ !!!! 28 Şubat’ın baş aktörlerinden Çevik Bir, Refahyol hükümetinin devrilmesinin ardından cuntacılara boyun eğmeyen Akit’i Adalet Bakanlığı’na şikâyet ederek “susturulmasını” istemiş... EROL METİN/ANKARA Akit’in h aberleri ve yazarlarının köşe yazılarını dönemin Adalet Bakanlığı’na şikayet eden cuntacı başı Çevik Bir, bakanlık tarafından “Yazılar gereği için başsavcılığa gönderildi. Sonucundan haberdar edeceğiz” şeklinde bilgilendirilmiş. 28 Şubat cuntasının, Refahyol iktidarının devrilmesinin ardından kurulan Mesut Yılmaz hükümeti döneminde, Adalet Bakanlığı aracılığıyla kendilerine boğun eğmeyen Akit gazetesi ve yazarlarını yıldırmaya çalıştığı ortaya çıktı. BİR’DEN AKİT EMRİ