Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül 6, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bizim karşı olduğumuz Cumhuriyet değil, sizin Kemalist tasallut rejiminizdir.

Biz Cumhuriyete değil Kemalist tasallut rejimine karşıyız Belki de tane tane anlatmamız gerekecek… Cumhuriyete karşı değiliz. Bilakis Cumhuriyeti çok seviyoruz. Kemalist değiliz… CHP’ye oy vermiyoruz. Mustafa Kemal’e Peygamber, Nutuk’a kutsal kitap, Anıtkabir’e Kabe muamelesi yapmıyoruz. Bazı darbelerin “iyi” bazı darbelerin “kötü” olduğunu savunmuyoruz. Bütün darbeler kötüdür.

Zevcesi, Abdülhamîd Han Hakkında;

Abdülhamîd Han Hakkında;  Zevcesi,  O’nun yatağının başında dâima temiz bir tuğla bulundurduğunu ve bununla yataktan kalktığında çeşme mahalline kadar abdestsiz yere basmamak için teyemmüm aldığını, sebebini sorduğunda da kendisine:  “Bunca müslümanların halîfesi olarak, biz sünnet ölçülerine dikkat etmezsek, ümmet-i Muhammed bundan zarar görür!..” dediğini nakleder. (4)  Kaynak ; 4) Çolak, age, s.44.

Kardeşim sen hürsün!

Hürriyet! Hür olmak.. Kölelik, Hürriyyetten yoksul kalma halidir.. Aslında hepimizin ruhu hürdür. O çok değer verdiğimiz bedenimiz, ruhumuza vurulmuş bir prangadır.. Hatta bu dünya ruhumuzun sürgün yeridir. Bedenimiz ise bizi dünyaya bağlayan bir pranga! Kendini özgür sananların çoğu, asinine ya da öfkesinin, nefsinin kölesidir..  Bu konuya nereden geldim derseniz,  Suriye asıllı ünlü Arap sanatçı Yahya Havva “Rabia” sembolü için Seyyid Kutup’un “Kardeşim Sen Hürsün” şiirini yeniden yorumladı. AA’dan Lale Bildirisi bu şarkının hikayesini araştırmış. Aslında bu gün köşemi bir bakıma o habere bırakmak istiyorum: Ürdün’de yaşayan Suriye kökenli ünlü sanatçı Yahya Havva, 1966’da idam edilen Mısırlı düşünür Seyyid Kutup’un “Kardeşim Sen Hürsün” adlı şiirini anonim ezgiyle “Rabia şarkısı” adıyla yeniden seslendirdi.

Beni sorgulayacağınıza kızımın ölümünü araştırın

 Kızımın ölümünü araştırın Mısır darbecilerinin mesnetsiz gerekçelerle tutukladığı Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden Muhammed el-Bilteci, kendisini sorgulamak isteyen savcılara, kızı Esma’nın öldürülmesi olayının ve kendisinin gözaltına alındıktan sonra saldırıya maruz kalmasının araştırılmasını şart koştu. KAHİRE Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinden Muhammed el-Bilteci, savcılıktan, 14 Ağustos’ta Rabiatul Adeviye meydanında güvenlik güçlerinin göstericileri dağıtması esnasında kızı Esma’nın öldürülmesinin araştırılmasını talep etti.

Hz.Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem hayretle sorar:

Hz Muhammed  sallallahu aleyhi ve sellem  :  İstemezmisin Ya Ömer Dünya Onların Ahiret Bizim Olsun ? Hz.Ömer,sezsizce,  Hz.Muhammed  sallallahu aleyhi ve sellem in  dinlenmek te olduğu odaya girer. Bir an çevresine göz gezdirir. Tavana asılmış kuru bir deri parçası,bir torbanın içinde bir kaç kg. arpa,duvara dayalı bir kaç ağaç yaprağı ve yerde de Hz. Muhammed'in üzerinde uyumakta olduğu hurma lifinden örülmüş kaba bir hasır. Bu durum karşısında ağlamaya başlayan Hz.Ömer'in hıçkırıkları O'nu uyandırır. Kalkınca hasırın vucüdunda iz yaptığını,kan oturduğunu gören Hz. Ömer omuzları sarsıla sarsıla ağlamaya başlar. Hz.Muhammed  sallallahu aleyhi ve sellem   hayretle sorar: